fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

Vluchten United Airlines naar New Delhi hervat

Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft de vluchten naar de hoofdstad van India, New Delhi, hervat. Zo meldt de maatschappij aan Reuters. De airline zou tussen 9 en 13 november niet naar de stad vliegen wegens luchtvervuiling.

Smog
United Airlines besloot wegens zware smog in New Delhi tussen donderdag 9 en maandag 13 november niet te vliegen naar de Indiase hoofdstad. Afgelopen zondag hervatte de luchtvaartmaatschappij de vluchten van het vliegveld Newark in New Jersey naar New Delhi.

Monitoren
Volgens een woordvoerder van United Airlines blijft het de luchtvervuiling monitoren en houdt contact met instanties. Andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vliegen niet op New Delhi en hoefden hierdoor geen vluchten te annuleren.

Luchtkwaliteit
Volgens Verisk Maplecroft, een risico assessor heeft India de slechtste luchtkwaliteit van de 198 landen waarin zij metingen doen. Na India vullen Bangladesh en Thailand de top drie aan. Een Amerikaanse ambassade in New Delhi voerde afgelopen maandag een luchtmeting uit op fijnstof en gaf een meting van 481 punten aan. Het maximaal aantal punten wat nog als “goede” lucht bestempeld wordt is vijftig.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button