AirlinesFrequente reizigerNieuws

AirBaltic toont nieuwe CS300 op Dubai Airshow

De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic toont samen met vliegtuigbouwer Bombardier de nieuwe CS300 op de Dubai Airshow, zo laat de airline weten.CS300
De nieuwe Bombardier CS300 biedt ruimte aan 145 passagiers. De stoelen zijn ruimer, de ramen groter en de ruimte voor handbagage is ook toegenomen. Het toestel is ook veel stiller dan zijn voorganger en wordt de CO2 en NOx uitstoot met 20- tot 50% gereduceerd.

© airBaltic

Vloot
AirBaltic heeft op dit moment zeven Bombardier CS300’s in de vloot, met een achtste toestel voor eind dit jaar in de planning. AirBaltic heeft in totaal twintig CS300’s besteld bij Bombardier en zal die in de loop van de komende jaren ontvangen.

© airBaltic

Route
Op 14 december 2016 nam airBaltic de eerste CS300 in dienst. Samen met Etihad Airways vliegt airBaltic, sinds 29 oktober van dit jaar, de langste directe route met een CS300 tussen Riga en Abu Dhabi. Andere routes die met de CS300 vanuit Riga gevlogen worden zijn Amsterdam, Londen, Barcelona, Parijs, Rome en Tbilisi.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.