AirlinesNieuwsProfessional

Bombardier strikt grote klant voor CS300

Bombardier heeft op de Dubai Air Show een deal gesloten met Egyptair. De Afrikaanse maatschappij tekende vandaag een intentieverklaring voor de koop van twaalf CS300’s.Egyptair heeft een optie op nog eens twaalf van deze toestellen genomen, waardoor het totale aantal kan oplopen tot 24. De overeenkomst is op basis van de catalogusprijzen zo’n twee miljard euro waard.

Routes
De Egyptenaren willen de CS300 inzetten op binnenlandse routes en naar bestemmingen in het Midden-Oosten en Europa. Mogelijk komen de toestellen dus ook naar Amsterdam.

Comfortabel
Voor passagiers is de aanschaf van de CS300 positief, want door de brede stoelen (tot wel 19 inch in economy) en stille motoren is dit een zeer comfortabel toestel. In Europa vliegen Swiss en Airbaltic al met de Cseries.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.