LiefhebberOverig nieuwsVliegvelden

Bouw spottersplatformen Brussels Airport goedgekeurd

Brussels Airport heeft gisteren via Facebook bekend gemaakt dat de milieuvergunning om twee spottersplatformen te bouwen goedgekeurd is. Als de weersomstandigheden meewerken zullen de platformen tegen april volgend jaar klaar zijn.

Enquête
In 2016 lanceerde Brussels Airport een enquête waarin 1700 spotters aangaven het belangrijk te vinden dat er een vaste plaats voor spotters komt en hoe deze er uit moet komen te zien. In overleg met buurgemeenten en spotters is het vliegveld op zoek gegaan naar plaatsen waar deze platformen gebouwd kunnen worden.

Steenokkerzeel
Na het overleg zijn er twee locaties naar voren gekomen waar de platformen gebouwd gaan worden. De eerste locatie is aan het transitcentrum Caricole van Steenokkerzeel aan baan 25L. Vanaf dat verhoogde platform kunnen spotters de vliegtuigen die op baan 25L landen en op baan 07R opstijgen goed zien.

Zaventem
De andere locatie voor het tweede platform komt aan start- en landingsbaan 01/19. Op deze plek bevindt zich al het Speelbos. Er worden extra speeltoestellen voor families geplaatst en ook informatieborden over de luchthaven krijgen een plek op het platform.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close