AirlinesLiefhebberOverig nieuws

Ethiopian Airlines bestelt vier Boeing 777 freighters

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing laat weten dat Ethiopian Airlines een bestelling plaatst voor vier Boeing 777 freighters. Deze order kost de Ethiopische luchtvaartmaatschappij 1,3 miljard dollar (1,1 miljard euro).Bestelling
De bestelling bestaat uit een nieuwe order van twee vrachtvliegtuigen en een bevestiging van een optie tot kopen van twee freighters in juni van dit jaar. In totaal komen er dus vier nieuwe Boeing 777 vrachtvliegtuigen bij de vloot van Ethiopian Airlines die al een kleine honderd toestellen rijk is met Boeing 737’s, 757’s, 767’s, 777’s en 787’s.

777
De Boeing 777 freighter is gebaseerd op het 777-200LR (Longer Range) passagierstoestel.  Het vrachtvliegtuig kan 9070 kilometers afleggen met een volledig volgeladen cabine. In totaal kan het toestel 112 ton vervoeren als het helemaal beladen is.

CEO
De ceo van Ethiopian Airlines, Tewolde GebreMariam, zegt: “Deze bestelling zal voor een grotere vrachtcapaciteit voor Ethiopia’s Cargo & Logistics departement zorgen terwijl we blijven bouwen aan een van de grootste vrachtterminals in de wereld. Met het gebruik van deze geweldige presterende toestellen als de 777 willen we laten zien dat we toegewijd zijn aan het uitbreiden en ondersteunen van de import en export van ons land en het Afrikaanse continent”.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.