AirlinesLiefhebberOverig nieuws

Golfmaatschappij tekent voor 25 A320neo’s

Wataniya Airways, een luchtvaartmaatschappij uit Koeweit, heeft een intentieverklaring getekend voor 25 Airbus A320neo’s op de Dubai Airshow 2017, meldt Airbus.Voornemen
Wataniya Airways, sinds juli 2017 weer operationeel, heeft het voornemen om 25 toestellen van het type Airbus A320neo te kopen. De luchtvaartmaatschappij heeft nu een vloot van twee Airbus A320ceo toestellen. Met deze bestelling wil het de toekomstplannen om van de maatschappij de snelst groeiende airline van Koeweit te worden waar maken.

Technologieën
De Airbus A320neo toestellen gebruiken de laatste technologieën zoals zuinigere motoren en nieuwe sharklets (de gebogen uiteinden van de vleugels). Beide zorgen ervoor dat het toestel tot vijftien procent minder brandstof verbruikt. In 2020 zou het brandstofverbruik tot 20 procent lager moeten liggen door de nieuwe technieken. Het toestel heeft één gangpad en biedt reizigers stoelen aan van 45,72 cm breed.

A320neo
De Franse vliegtuigbouwer Airbus heeft sinds de lancering van het toestel in 2010 meer dan 5200 bestellingen ontvangen van 95 verschillende klanten. Het eerste toestel rolde uit de fabriek in Toulouse op 1 juli 2014 en de eerste vlucht vond plaats op 25 september 2014.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.