Frequente reizigerNieuws

Dit jaar al meer passagiers voor Lufthansa Group dan 2016

Lufthansa Group heeft in oktober van dit jaar 12,2 miljoen passagiers vervoerd en komt hiermee op een totaal van rond de 111 miljoen reizigers in 2017. Meer reizigers dan in heel 2016, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Passagiers
In oktober vervoerde de Lufthansa Group, waar Lufthansa German Airlines, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines onder vallen, 16,7 procent meer reizigers dan in dezelfde maand vorig jaar. Van de 12,2 miljoen passagiers nam Lufthansa German Airlines (Lufthansa plus de regionale airlines) 6,1 miljoen reizigers voor haar rekening. Een toename van 4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Overname
Eurowings (inclusief Germanwings) en Brussels Airlines brachten 3,2 miljoen passagiers naar hun bestemming. De resterende 2,9 miljoen vielen onder de kleinere dochtermaatschappijen. De Lufthansa Group werd dit jaar volledig eigenaar van Brussels Airlines dankzij de overname van de 55 procent die nog niet in bezit van de Duitsers was.

Eurowings
Van de passagiers die met Eurowings en Brussels Airlines vlogen, namen drie miljoen passagiers een korte vlucht en 213.000 reizigers een langeafstandsvlucht. Een toename van 75,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Door Brussels Airlines in januari van dit jaar Volledig in te lijven nam de capaciteit met 105,3 procent toe. De verkoop van tickets groeide met 98,8 procent, waardoor de bezettingsgraad met 2,7 procent afnam tot 80,6 procent.

Lufthansa
De totale bezettingsgraad van de bijna miljoen vluchten dit jaar van de Lufthansa Group steeg met 0.4 procentpunt naar 81,4 procent. Voor het vrachtvervoer steeg de bezettingsgraad met 0,9 procent. De vrachtcapaciteit steeg met 1 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.