Frequente reizigerOverig nieuwsVliegvelden

Meer reizigers in oktober voor Brussels Charleroi Airport

In oktober van dit jaar heeft Brussels South Charleroi Airport zes procent meer reizigers ontvangen dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de luchthaven. In oktober 2017 ontving de luchthaven 690.471 reizigers.Passagiers
Vorig jaar werden in de maanden januari tot en met oktober in totaal 6.233.492 passagiers ontvangen op Charleroi Airport. In dezelfde tien maanden van dit jaar steeg het aantal ontvangen reizigers ook met zes procent naar 6.597.562 passagiers. De stijging komt volgens de luchthaven door de ontwikkeling van luchtvaartactiviteiten en de diversificatiestrategie waardoor het aanbod van bestemmingen voor de reiziger uitgebreid wordt.

Bestemmingen
Het land waar de meeste passagiers naartoe reizen vanuit Charleroi en aankomen is Spanje. Andere populaire bestemmingen zijn in volgorde van meeste vraag: Italië, Frankrijk, Marokko en Roemenië. De luchthaven heeft een aanbod van 180 bestemmingen. Vaste waarden voor de luchthaven blijven de landen in Centraal- en Oost-Europa en het Middellandse Zeegebied.

Partners
Het tweede vliegveld rondom Brussel heeft zes partnerluchtvaartmaatschappijen: Ryanair, Wizz Air, Pegasus Airlines, Tui Fly, Air Corsica en Belavia.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.