AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Nieuwe zonbestemmingen Corendon vanuit Maastricht

Tijdens een persconferentie op Maastricht Aachen Airport heeft Corendon laten weten naar negen nieuwe zonbestemmingen vanuit Maastricht te vliegen. In totaal wordt vanuit de Limburgse luchthaven naar twaalf bestemmingen gevlogen vanaf komende april.Bestemmingen
De nieuwe zonbestemmingen die reisorganisatie Corendon vanuit Maastricht gaat bedienen liggen grotendeels in Europa, enkel Tunesië ligt in Noord-Afrika. De acht andere bestemmingen zijn Kreta, Rhodos, Kos, Zakynthos in Griekenland, Ibiza en Costa de La Luz in Spanje, Sicilië in Italië en de Algarve in Portugal. De eerste vlucht wordt op 19 april volgend jaar uitgevoerd.

Uitbreiding
Vanaf april dit jaar biedt Corendon, na jarenlange afwezigheid op het vliegveld, weer vluchten aan vanaf Maastricht Aachen Airport. Er wordt nu gevlogen op Antalya in Turkije, Faro in Portugal en Herakilon op Kreta. Met de negen nieuwe bestemmingen biedt de reisorganisatie vanaf april volgend jaar twaalf routes aan vanuit Limburg. De uitbreiding zorgt voor zeventien vluchten per week vanuit Maastricht. De reisorganisatie verwacht komende zomer 70.000 passagiers vanuit de Limburgse luchthaven te vervoeren.

Stationeren
Doordat reismaatschappij Corendon minder nachtvluchten kan uitvoeren vanaf Schiphol, stationeert het een van haar vijf vliegtuigen, een Boeing 737-800, op Maastricht. Als Lelystad Airport open gaat wil de reisorganisatie ook daar een toestel stationeren. Ceo van Corendon, Steven van der Heijden verklaart tegenover Het Parool: “We zijn altijd tegen Lelystad geweest, omdat het geen probleem oplost maar creëert. Maar we moeten wel, als het ons op Schiphol moeilijk wordt gemaakt”.

Ceo
Van der Heijden is blij met de nieuwe bestemmingen: “in Maastricht bieden we de vakantieganger grote voordelen, zoals gratis parkeren, voordelige tarieven, anderhalf uur van tevoren inchecken in plaats van de drie uur op Schiphol en nauwelijks wachtrijen. Afgelopen jaar hebben we gezien dat we in Maastricht een hele nieuwe doelgroep aanboren: ruim 70% waren klanten die nog niet eerder met Corendon op vakantie gingen. Door de gunstige ligging is Maastricht ook een uitstekende vertrekluchthaven voor onze vele Belgische klanten”.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.