fbpx
Travel

Wegdromen van Brugge | Video

Op nog geen drie uurtjes rijden vanaf Amsterdam ligt één van de bekendste steden van België, het stijlvolle en romantische Brugge. De stad is omringd door grachten, kronkelende straatjes en zit vol met historische gebouwen. Bovendien heeft het middeleeuwse stadscentrum een welverdiende plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Brugge is klein en uniek, maar heeft toch een scala aan must-see’s te bieden, wat ideaal is voor een heerlijk weekendje weg!

Vanaf het water

Brugge wordt verbonden met de kust via kanalen, hierdoor is de stad omringd door water. Door haar vele bruggetjes, historische bouwwerken en kanalen wordt Brugge ook wel omschreven als het Venetië van Noorden. Tijdens een boottocht door de “aderen” van Brugge is de middeleeuwse stad vanaf een heel ander zijde te bezichtigen. Reden genoeg om een rondvaart te nemen door de knusse en gezellige grachten van de stad!

Grachten ©YouTube

Musea’s

Brugge is gekenmerkt door haar historisch karakter en was tijdens de Gouden Eeuw een van de rijkste en belangrijkste steden van Europa. Er zijn tal van mogelijkheden om in de geschiedenis te duiken van Brugge in een van de vele musea’s. Naast stedelijke en culturele musea’s heeft Brugge ook nog een bier, chocolade en friet museum. Cultuurliefhebbers die van plan zijn om meerdere musea’s te bezoeken kunnen een City Card aanschaffen. Bezitters van de pas hebben dan voor 48 of 72 uur gratis entree bij ruim 20 culturele gebouwen en sightseeing tours.

Belfort

De parel van de stad en overigens de meest populaire bezienswaardigheid in Brugge is nog altijd de Halletoren (foto). De toren staat ook beter bekend als de Belforttoren en is gebouwd in de 13e eeuw op de Grote Markt (foto). De Belforttoren had onder anderen een commerciele functie in de middeleeuwen, hedendaags is de toren voor sportievelingen te beklimmen. Na het overwinnen van de 366 traptreden wacht een adembenemend uitzicht over de stad. Bovendien herbergt de 83 meter hoge toren een beiaard uitgerust met wel 47 klokken!

Belforttoren ©YouTube
De Grote Markt ©YouTube

Chocolademuseum en bierbrouwerij

België staat wereldwijd bekend om zijn chocolade, zo is ook Brugge onlosmakelijk verbonden met chocolade. In het stadscentrum is de Willy Wonka fabriek van Brugge te vinden. Het chocolade museum, Choco-Story, is een educatieve museum waar bezoekers op een interactieve manier kunnen leren over de herkomst van chocolade. Ter afsluiting van de rondleiding hoort uiteraard een fijne proefsessie met zelfgemaakte chocolade!

Meer een liefhebber van bier? Het historisch centrum van Brugge telt een groot aantal biercafés waar je kunt genieten van Belgisch speciaalbier. Fanatiekelingen kunnen ook een rondleiding opzoeken bij een van de overgebleven bierbrouwerijen. Brugge telde eind 17e eeuw maar liefst 400 brouwerijen, tegenwoordig is het nog maar een handje vol. De enige overgebleven stadsbrouwerij is Brouwerij De Halve Maan, zes generaties van de familie Maes houden de brouwerij in stand sinds 1865. Tijdens een rondleiding door de brouwerij krijgen bezoekers in een kleine uur de moderne brouwerij en het museum te zien. De echte bierliefhebbers kunnen echter ook kiezen voor een verzorgde proefsessie. Waarbij deelnemers deskundige uitleg krijgen over de smaak en het aroma van speciaalbieren, afsluitend met tips en tricks over het schenken van bier.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button