AirlinesLiefhebberOverig nieuws

Ook Delta neemt snel afscheid van de ‘Queen of the skies’

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines brengt begin januari de Boeing 747-400 naar haar laatste rustplaats in Arizona, zo meldt de airline.

2014
In 2014 liet Delta Air Lines weten de Boeing 747-400 met pensioen te laten gaan. Begin volgend jaar is het zover, dan vliegt het toestel naar haar laatste bestemming in Arizona. Deze vlucht is niet toegankelijk voor passagiers, maar de hele maand december zet de airline het toestel nog een laatste keer in het zonnetje.

Passagiers
De laatste vlucht van de 747 waar passagiers vanuit de Verenigde Staten nog mee aan boord kunnen zal op 15 december vanuit Detroit naar Seoul-Incheon vliegen. Om 12.31 uur lokale tijd vertrekt het toestel naar de hoofdstad van Zuid-Korea en zal daar op 16 december om 4.30 uur lokale tijd aankomen.

Op 17 december vertrekt het toestel  naar Detroit om 11:15 uur lokale tijd en zal om 10:14 uur lokale tijd voor de laatste keer als passagiersvlucht landen op Amerikaanse bodem.

Personeel
Voor personeel en oud-medewerkers van Delta zal de vliegmaatschappij nog enkele afscheidsvluchten maken. Op 18 december van Detroit naar Seattle, op 19 december van Seattle naar Atlanta en de dag erna van Atlanta naar Minneapolis-St. Paul. Vanaf 20 november kunnen personeelsleden bieden op een ticket voor deze vluchten. De opbrengst gaat naar het ‘Airloom Project’, een organisatie die de ‘747 experience’ tentoonstelling maakt in het Delta Flight Museum.

747
De Boeing 747-400 in het gebruik van Delta Air Lines heeft 48 plaatsen in ‘Delta One’, 48 plaatsen in ‘Delta Comfort+’ en 286 stoelen in economy. In totaal biedt het toestel ruimte aan 376 passagiers. De kruissnelheid bedraagt 908 kilometer per uur en kan een afstand van 11.853 kilometer afleggen. Het toestel heeft een vleugelspanwijdte van 64,92 meter en is 70,66 meter lang.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/