AirlinesNieuwsProfessional

Aer Lingus: ‘geen plannen’ om zich bij oneworld te voegen

Vorig jaar gaf de topman van de International Airlines Group (IAG), waar Aer Lingus onder valt, aan dat de kans groot was dat Ierse luchtvaartmaatschappij zich bij de alliantie aan zou sluiten. Volgens Stephen Kavanagh, ceo van Aer Lingus, is daar geen sprake van. Zo meldt The Irish Independent.

IAG
In 2015 verwierf IAG Aer Lingus, dat voorheen een lid was van oneworld global airline alliance. Onder IAG vallen ook vliegmaatschappijen British Airways en Iberia, zij zijn wel lid van oneworld.

Kavanagh zegt over oneworld: “we hebben geen plannen om in oneworld toe te treden. We moeten nog onderzoeken of we willen participeren in de alliantie”.

Wel zegt Kavanagh verder te werken aan het toetreden tot de al bestaande alliantie tussen British Airways en American Airlines.
Met die eventuele samenwerking kan Aer Lingus een grotere keuze op de markt brengen en groeien zonder de samenwerking met al bestaande bedrijven en de relatie met de consument in het gedrang te brengen, aldus Kavanagh.

Uitbreiding
Sinds Aer Lingus onderdeel is van IAG heeft de Ierse maatschappij het netwerk van trans-Atlantische routes flink uitgebreid, alsook de vloot en zijn er honderden banen bijgekomen. Vanaf 2019 neemt Aer Lingus nieuwe Airbus A321LR toestellen in ontvangst waarmee ze het netwerk in Noord-Amerika en Canada kunnen uitbreiden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button