fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Dag van de grote getallen: flydubai koopt 175 B737’s

Flydubai en Boeing kondigen een deal aan voor de koop van 175 B737MAX toestellen aan. Daarnaast zijn er ook nog kooprechten voor een extra 50 toestellen. Het is de grootste deal ooit voor een single-aisle toestel van een maatschappij uit het Midden-Oosten. Vandaag is de dag van de grote getallen, eerder kondigde Airbus een deal voor 430 A320neo’s aan.

MAX 10
De deal werd getekend en aangekondigd tijdens de Dubai Airshow. De deal is nog niet definitief, het is de intentie-verklaring die ondertekend is. Meestal leidt dit tot definitieve koop. De eerste vijftig van de 175 toestellen zullen de 737 MAX 10 zijn. De verdeling van de andere toestellen wordt op een later moment bepaald. Deze bestelling is groter dan die in 2013 toen er 75 MAX’en en elf 737NG’s werden besteld door de maatschappij.

Vereerd
“We zijn blij met de lange relatie die we met Boeing hebben”, zegt de topman van flydubai. “De toestellen leveren ons het succes van ons businessmodel van flexibiliteit en 95 bestemmingen.” Ook Boeing is blij: “We zijn vereerd dat flydubai Boeing heeft gekozen. We kijken er naar uit al deze toestellen te leveren.”

Flydubai
De eerste bestelling van flydubai stamt uit 2008. De maatschappij met Dubai als thuisbasis bestelde toen 50 B737-800’s en het was de eerste maatschappij met het Boeing Sky Interior. Tot vandaag heeft flydubai 63 737-800’s en drie 737 MAX 8 toestellen mogen ontvangen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button