AirlinesNieuwsProfessional

Egyptair leaset Boeing 787-9’s en A320neo’s

Op de Dubai Airshow 2017 heeft het Ierse leasebedrijf AerCap aangekondigd dat Egyptair zes Boeing 787-9 Dreamliners en vijftien Airbus A320neo’s gaat leasen, zo meldt AerCap.

Boeing
De keuze van de Egyptische luchtvaartmaatschappij voor Boeing is niet vreemd omdat beide bedrijven sinds 1966 zaken doen. Toen bestelde Egyptair drie Boeing 707’s. Op dit moment bestaat de vloot uit een mix van Boeing 777’s en 737’s. Topman van Egyptair, Safwat Musallam: “we kijken er naar uit dat de 787 een integraal deel uitmaakt van onze vloot als we onze routes uitbreiden en onze maatschappij moderniseren”.

Airbus
De vijftien Airbus A320neo’s zullen volgens de planning in 2020 aan AerCap geleverd worden. Daarna neemt Egyptair deze toestellen op leasebasis op in de vloot. Musallam: “We blijven investeren in de meest geavanceerde toestellen om onze passagiers de best mogelijke reiservaring te bieden”. Op dit moment vliegt Egyptair zowel vracht- als passagiersvluchten naar 75 bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa, Afrika en Noord-Amerika.

AerCap
De topman van AerCap, de vliegtuigleasemaatschappij uit Dublin, Aengus Kelly: “we zijn zeer trots dat Egyptair ons geselecteerd heeft om hun wide- en narrowbody vloot te vernieuwen. We hebben vertrouwen dat de toevoeging van deze Boeing 787-9 Dreamliners en Airbus A320neo’s de vloot van Egyptair voor vele jaren zullen verbeteren”. In totaal heeft AerCap 1100 toestellen in beheer en management, waaronder 220 toestellen van de Airbus A320neo familie en meer dan 115 Boeing 787’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button