fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Grootste verkoopdeal ooit voor Airbus

Vliegtuigbouwer Airbus kondigt op de Dubai Airshow de grootste deal in haar geschiedenis aan: 430 A320neo’s voor Indigo Partners. De toestellen komen te vliegen bij onder meer de low-cost carriers Wizz Air, Frontier, Volaris en het nieuwe JetSmart.

Grootste
De deal is de grootste voor Airbus ooit, gekeken naar de cataloguswaarde van de toestellen. Bijna 50 miljard dollar kost het om 430 neo’s aan te schaffen. Dit bedrag wordt bij lange na niet betaald, maatschappijen onderhandelen een flinke korting. Hoe dan ook, Airbus is blij met de bestelling. John Leahy, topman van de verkoopafdeling zegt: “Indigo is een geweldige klant! Een bestelling van 430 toestellen is bijzonder, maar het geeft vooral voldoening voor iedereen hier bij Airbus.”

Indigo
Indigo partners is een bedrijf waar een aantal maatschappijen onder hangen. De bekendste zijn Wizz Air en Frontier in de VS. Ook het Mexicaanse Volaris valt onder Indigo en in Chili wordt een nieuwe carrier opgezet: JetSmart. De Indiaase maatschappij IndiGo valt niet onder Indigo partners.

Groeien
Topman en luchtvaartveteraan Bill Franke zegt in een verklaring: “Onze maatschappijen weten dat geweldige toestellen gecombineerd met een geweldig businessplan zorgt voor waardecreatie voor klanten. We kijken er naar uit comfort en lage prijzen aan klanten over de hele wereld aan te bieden. Met de nieuwe toestellen kunnen Wizz, Volaris, Frontier en JetSmart verder groeien.”

Afronden
De deal moet nog afgerond worden, het is nu nog een memorandum of understanding, een intentieverklaring. Het zullen de afzonderlijke maatschappijen zijn die de definitieve bestelling plaatsen. De maatschappijen van Indigo Partners hebben in het verleden in totaal al 427 toestellen besteld.

Opgesplitst
De 430 toestellen zijn onderverdeeld in 273 A320neo’s en 157 A321neo’s. Per maatschappij wordt de bestelling als volgt:
Wizz Air: 72 A320neo’s en 74 A321neo’s
Frontier: 100 A320neo’s en 34 A321neo’s
Jet Smart: 56 A320neo’s en 14 A321neo’s
Volaris: 46 A320neo’s en 34 A321neo’s
De vliegtuigen worden vanaf 2022 geleverd. Wizz Air zegt in een verklaring de meeste toestellen in 2025 en 2026 binnen te krijgen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button