LiefhebberMilitairNieuws

Hongarije haalt Russische helikopters uit de mottenballen

De Hongaarse luchtmacht gaat een aantal oude Russische gevechtshelikopters uit de opslag halen en opnieuw in gebruik nemen. In april van dit jaar al kondigde de Hongaarse minister van Defensie in een interview met een regerings-nieuwssite onder meer deze plannen aan. Inmiddels is hier wat meer over bekend geworden.

Sovjet-Unie
In de jaren ’80 ontving Hongarije van de toenmalige Sovjet-Unie ongeveer 40 Mi-24 ‘Hind’ helikopters. In 1994 ontving Hongarije nog eens 20 Mi-24’s van Duitsland, afkomstig van de luchtmacht van het voormalige Oost-Duitsland. Hoeveel hiervan de laatste jaren nog operationeel waren, is niet bekend. In 2014 stelde de Hongaarse luchtmacht haar laatste Hinds buiten dienst.

Rusland
Volgens berichten op een luchtvaartforum zullen de eerste zes helikopters mogelijk dit jaar nog naar Rusland worden overgebracht om te worden gereviseerd. Later zullen nog eens zes helikopters naar Rusland gaan voor revisie. Behalve onderhoud aan de toestellen, zal binnen de Hongaarse luchtmacht ook nog enig ‘herstelwerk’ nodig zijn. De afgelopen jaren zijn ingrijpende vernieuwingen doorgevoerd. Volgens geruchten vliegen veel Hind-vliegers nu op een ander type binnen de Hongaarse luchtmacht en is het meeste grondpersoneel met Hind-ervaring inmiddels bij andere onderdelen geplaatst.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close