fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

VLM Airlines ontvangt Belgische AOC voor A320 en F50

De Belgische luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft de Belgische vlieglicenties (AOC) ontvangen van de federale overheidsdienst Mobiliteit voor zowel de Fokker 50 als de A320. Het binnenhalen van deze twee AOC’s is, na de comeback op de route Antwerpen – London City Airport eind vorige maand, een belangrijke mijlpaal voor VLM Airlines.

A320
VLM nam twee Airbus A320’s over van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB). Een van de twee toestellen staat al gestationeerd op Brussels Airport en heeft het VLM-logo al opgeplakt. De eerste A320-vluchten onder VLM-vlag vonden vorige week al plaats. Lijnvluchten komen nog in de nabije toekomst. Ook voor in de toekomst zijn lange afstandsvluchten naar China. De A320’s en F50’s zullen dan voor het feeder-verkeer zorgen. Voor de long-haul is nu nog geen geschikt toestel in de vloot.

VLM
VLM Airlines nam de licentie over van Thomas Cook Airlines Belgium samen met twee Airbus A320’s en veertig leden grondpersoneel. De andere onderdelen van TCAB gingen naar Brussels Airlines. VLM Airlines heeft dus op dit ogenblik drie vlieglicenties: een Sloveense en een Belgische voor de Fokker 50 en een Belgische AOC voor de A320.

CityVLM Airlines voert op dit ogenblik 19 lijnvluchten per week uit op de populaire zakenroute tussen Antwerpen en London City Airport. Daarnaast worden de toestellen van VLM ook ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten vanuit Antwerpen, Brussel, Maribor en tal van andere Europese luchthavens.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik ruim 100 mensen aan de slag, waarvan 90 in België. De vloot telt nu in totaal twee Airbus A320-200’s en zes Fokker 50’s, die geregistreerd zijn in België. De A320’s bieden plaats aan 180 passagiers en de Fokker 50’s kunnen elk 50 passagiers vervoeren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button