fbpx
Editors choiceGeneral aviationLiefhebberNaast het nieuws

Kijkje in de meest luxe A319 | Foto’s

Airbus toestellen kunnen desgewenst ook in superluxe variant worden geleverd. Dit is het Airbus Corporate Jet programma, of ACJ. Eén van de populairdere modellen is de ACJ319, vanzelfsprekend de luxe variant van de A319. Om de rijkste sjeiks te overtuigen nam Airbus een ACJ319 mee naar de Dubai Airshow.

Het toestel kan maximaal 19 passagiers meenemen. Ter vergelijking, in een prijsvechter-opstelling passen er 156 passagiers in. In de cabine zijn twee aparte vertrekken die kunnen worden ingericht als lounge, kantoor of slaapkamer.

Neo
Net als de ‘gewone’ A320 family komt ook de ACJ320 family er als neo. Vanaf medio 2019 wordt de ACJ319neo geleverd en een jaar later de ACJ320. Met acht personen aan boord vliegt de ACJ319neo 12.500 kilometer of maximaal 15 uur aaneengesloten. Dat betekent van Amsterdam naar Jakarta in één ruk. Het grotere broertje, de ACJ320neo vliegt met 25 mensen 11.000 kilometer of 13 uur. Momenteel zijn er 180 luxe Airbus toestellen in gebruik.

Foto’s
Fotograaf Peter Steehouwer nam een kijkje voor Up in de ACJ319 op de Dubai Airshow.

Foto: Peter Steehouwer
Foto: Peter Steehouwer
Foto: Peter Steehouwer
Foto: Peter Steehouwer
Foto: Peter Steehouwer
Foto: Peter Steehouwer
Foto: Peter Steehouwer
Foto: Peter Steehouwer
Foto: Peter Steehouwer

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button