LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Amerikaanse piloot neemt vuurwapen mee naar werk

Een piloot van de Amerikaanse maatschappij Southwest Airlines is woensdag gearresteerd omdat hij in zijn handbagage een vuurwapen had zitten. Het wapen werd ontdekt tijdens de veiligheidscontrole, zo meldt The Washington Examiner.

De 51-jarige man zou als copiloot met een Boeing 737 van Saint Louis naar Las Vegas vliegen, maar dat ging niet door omdat hij meteen is gearresteerd. Hij beschikte niet over de juiste vergunningen om een wapen mee te mogen nemen.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat een piloot van Southwest met een vuurwapen wil vliegen. In april werd op Albany Airport al een vlieger van de maatschappij gearresteerd omdat hij een geladen pistool (met 6 kogels) bij zich had.

Wapenwetten
Het verschilt in Amerika per staat of mensen met een wapen mogen vliegen. In ieder geval moet het wapen altijd ongeladen en goed verpakt zijn, en daarnaast moet het vantevoren gemeld worden bij de luchtvaartmaatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close