NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol

Grondradar Schiphol kampte met storing

Een grondradar op luchthaven Schiphol kampte sinds donderdagmiddag met een storing waardoor minder vliegtuigen konden landen. Dat zegt een woordvoerster van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) desgevraagd tegen Up in the Sky.Hinder
Volgens de woordvoerster is de storing in de loop van de nacht verholpen en ondervindt het vliegverkeer geen hinder meer. Via een grondradar worden de beelden van het taxiënd verkeer in de gaten gehouden. De weersomstandigheden hielpen ook niet mee.

Landingen
“Als gevolg van de combinatie van minder goed zicht door het weer en het feit dat de radar niet op elk moment alle benodigde beelden doorgaf, waren minder landingen mogelijk”, aldus de woordvoerster van LVNL in een toelichting.

Dataverkeer
De storing werd veroorzaakt door problemen bij derden waardoor het dataverkeer ontregeld was. Volgens LVNL komt dit niet vaak voor. Op Schiphol zijn meerdere radars die de operatie op de grond in de gaten houden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.