fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Lufthansa begint onderhandelingen over Alitalia

De Lufthansa Group onderhandelt de komende maanden over de overname van delen van Alitalia. Lufthansa’s ceo Carsten Spohr is voor de eerste besprekingen afgereisd naar Italië, meldt de Italiaanse krant Il Giornale.

Lufthansa deed in oktober een bod op een aantal onderdeleen van Alitalia. Samen met easyJet wil de maatschappij een groot deel van Alitalia overnemen. Lufthansa is alleen geïnteresseerd in onderdelen die helemaal vernieuwd kunnen worden.

Welke onderdelen dat zijn, is nog onduidelijk. De onderhandelingen die nu gestart zijn, moeten voor 30 april 2018 zijn afgerond. Dan heeft Alitalia nog vijf maanden om een overbruggingskrediet terug te betalen. Voor 30 april moet ook duidelijk worden wie de andere partijen zijn die Alitalia willen.

Personeel
Volgens Il Giornale zouden in het plan van Lufthansa ongeveer 6000 cabin attendants hun baan kunnen behouden. De Duitse carrier wil ongeveer honderd vliegtuigen behouden. De vloot van Alitalia bestaat nu uit 118 toestellen.

Bestemmingen
Eerder deze week kondigde Alitalia twee nieuwe bestemmingen aan: Johannesburg en Nairobi. Met de nieuwe bestemmingen kan de maatschappij beter verkocht worden, stelt Il Giornale.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button