fbpx
AirlinesNieuwsVliegtuigen

Lufthansa zoekt vervanging voor MD-11’s

Lufthansa Cargo gaat de markt op om twaalf MD-11’s te vervangen. De vrachttoestellen moeten voor 2024 vervangen zijn. Dit stelt ceo Peter Gerber in een interview met Cargoforwarder.

De vrachtdochter van Lufthansa vliegt in totaal met zeventien toestellen, waaronder twaalf MD-11’s. De andere vijf toestellen zijn Boeing 777F’s.

De MD-11’s zijn geleverd tussen 1998 en 2001. Het jongste toestel is in 2024 aan vervanging toe, omdat Lufthansa niet langer dan 25 jaar met een vliegtuig wil vliegen. Welk toestel de vervanging wordt, is nog niet duidelijk.

777
Eén van de opties is de Boeing 777F. In dat geval wordt de vloot gestandaardiseerd, wat weer voordelen oplevert. “We hebben acht of negen 777’s nodig”, stelt Gerber. Of dat nieuwe of tweedehands toestellen worden, is nog onbekend. “Beide opties worden afgewogen, afhankelijk van de beschikbaarheid en hoe de markt is”, aldus de ceo. Boeing leverde de eerste vrachtversie van de 777 in 2008 af. Als Lufthansa vasthoudt aan de filosofie van 25 jaar oude toestellen, kunnen de oudste 777F’s nog tot 2033 mee.

A350
Naast de optie om volledig 777 te gaan vliegen, ziet Gerber ook wel brood in een eventuele vrachtversie van de Airbus A350. Airbus heeft nog geen concrete plannen om een vrachtversie te ontwikkelen, maar wil volgens Cargoforwarder wel “meer aandacht” aan vrachttoestellen gaan schenken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button