fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

Kwart meer passagiers voor airBaltic in oktober 2017

In de eerste tien maanden van dit jaar vervoerde de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic iets meer dan drie miljoen passagiers, zo meldt de airline.

Passagiers
In oktober vervoerde de maatschappij uit Riga 319.018 passagiers, een stijging van 26 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Met deze reizigers erbij gerekend kwam het totaal aantal passagiers op 3.007.034 die met airBaltic dit jaar naar bestemmingen in Europa, Scandinavië, Rusland, het Gemenebest van Onafhankelijke Staten en het Midden-Oosten vlogen.

oktober
Het aantal vluchten dat de maatschappij in oktober van dit jaar vloog komt uit op 4567, een stijging van zestien procent ten opzichte van de 3928 vluchten in dezelfde maand afgelopen jaar. De bezettingsgraad steeg met 2,2 procent naar 75,9 procent. De punctualiteit van de airline, maximaal vijftien minuten vertraging bij vertrek, daalde met 0,9 procent naar 90,2 procent.

airBaltic
De in 1995 opgerichte luchtvaartmaatschappij uit Letland vliegt vanuit Riga rechtstreeks op 60 bestemmingen met een vloot van 30 toestellen. De airline vliegt met zeven Bombardier CS300’s, elf Boeing 737’s en twaalf Bombardier Q400NextGen’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button