fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Sukhoi overweegt grotere of kleinere variant SuperJet

De Russische vliegtuigbouwer Sukhoi beslist binnen enkele maanden of er een nieuwe versie van de Superjet komt. Het nieuwe teostel kan zowel groter als kleiner zijn, stelde de president van het bedrijf. Dit meldt Air Transport World.

Alexander Rubtsov, president van de Sukhoi Civil Aircraft Corporation (SCAC) deed zijn uitspraken op de Dubai Airshow. De vliegtuigbouwer bouwt nu alleen de SSJ100, die geschikt is voor 100 personen. Om aantrekkelijker te worden voor maatschappijen, overweegt het bedrijf om een extra type toestel te bouwen.

Grootte
Of dat toestel groter of kleiner wordt dan de SSJ100, is nog niet bekend. Eén van de vragen is volgens Rubtsov of de motoren die nu voor de SSJ100 gebruikt worden, aangepast kunnen worden om meer vermogen te leveren.

Rusland
Het toestel is nu vooral in trek bij Russische maatschappijen. De Ierse maatschappij CityJet is één van de weinige niet-Russische kopers en heeft 15 exemplaren besteld.

Testvluchten
SCAC begint in december met testvluchten op de luchthaven van Londen City. De Superjet is nog niet gecertificeerd om op de luchthaven te mogen landen omdat de nadering steiler is dan bij andere vliegvelden. CityJet is een grote gebruiker op Londen City.

Aanpassingen
Om te kunnen landen op de luchthaven, moet SCAC niet alleen testvluchten uitvoeren; ook het ontwerp van het toestel wordt aangepast. SCAC ontwikkelt nu een nieuwe winglet die voor een betere performance moet zorgen bij de take-off. Ook moet het toestel met de nieuwe vleugeltip drie procent minder kerosine verbruiken. Het aangepaste toestel moet in 2019 vliegen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button