fbpx
NieuwsVliegvelden

D66-congres: pas groter Lelystad na herindeling luchtruim

Het D66-congres heeft een motie aangenomen waarin de Tweede Kamerfractie wordt verzocht Lelystad niet uit te breiden voordat het luchtruim opnieuw is ingedeeld.

Motie
In de motie is te lezen dat D66 de Tweede Kamer verzoekt ‘om er voor te zorgen dat de extra vliegbewegingen van en naar Lelystad Airport niet eerder plaatsvinden dan dat het luchtruim is heringedeeld op een wijze dat overlast tot een minimum is beperkt.’

Actie
Een week geleden voerden een paar honderd mensen actie tegen de uitbreiding van Lelystad Airport, die werd georganiseerd door actiegroepen uit Gelderland, Overijssel en Friesland. Het vliegveld moet vakantievluchten van Schiphol gaan overnemen. In eerste instantie gaat het om 10.000 vluchten tot 2023.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button