MilitairNieuws

Luchtmacht krijgt er snel vier UAV’s bij

Met het nieuwe kabinet gaat er snel extra geld naar Defensie. Volgend jaar komt er 400 miljoen euro bij. Dat bedrag is onder andere voor Reaper-drones. Zo schrijft de Rijksoverheid op haar website.

Inlichtingen
De vier nieuwe MQ-9 Reapers zullen in eerste instantie geen wapens dragen en alleen inlichtingen verzamelen, weet BNR Nieuwsradio. De aanschaf werd in 2013 uitgesteld vanwege de slechte financiële situatie bij Defensie. Destijds werd Vliegbasis Leeuwarden aangewezen als standplaats voor de Reapers. Het is niet duidelijk of dit nog steeds de bedoeling is.

Reaper
De drones kunnen vanuit het thuisland worden bestuurd. De Reaper kan boven oorlogsgebied worden ingezet om de situatie op de grond in de gaten te houden. De UAV’s zijn elf meter lang en de spanwijdte is twintig meter. De drones kunnen ook worden bewapend maar het is nog niet zeker of Nederland dat ook gaat doen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/