Overig nieuws

MAF moderniseert cockpit Cessna’s

Zendingsorganistie MAF start een crowdfunding om de laatste vliegtuigen van de vloot uit te rusten met een moderne digitale cockpit.

Mongolië
MAF Nederland wil bijdragen aan de financiering van een digitale cockpit voor de laatste twee vliegtuigen van MAF International die nu nog met een ‘analoge’ cockpit rondvliegen. Het gaat om een vliegtuig in Madagaskar en een in Mongolië. MAF Nederland start met een actie voor het toestel in Mongolië.

Ombouwen
Voor het ombouwen van de analoge cockpit naar een digitale is per vliegtuig €158.000 euro nodig. “De Cessna 208 Caravans zijn de werkpaarden van MAF International”, aldus directeur Adri van Geffen van MAF-Nederland. “Het zou geweldig zijn als onze Nederlandse achterban ervoor zorgt dat straks al die vliegtuigen voldoen aan het hoogste veiligheidsnormen die er bestaan.”

Redding
Rembrand Rodenburg, MAF-piloot vanuit Oeganda, is enthousiast over de modernisering. Het nieuwe systeem voorkwam bij hem al eens een levensgevaarlijke situatie, toen hij wilde landen in Zuid-Soedan. De luchtverkeersleiding had nauwelijks info en dirigeerde hem in de lucht richting een verkeersvliegtuig vlakbij. Rembrand ontdekte de fout op zijn schermen.

Afgelegen
MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven. Met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp en het evangelie.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.