fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

4 vieze praktijken bij vliegtuig-wc’s #WereldToiletDag

Urenlang op een stoel vol urine zitten of rustig je behoefte doen terwijl er plots een naakte man door het plafond zakt: voorvallen die je liever niet mee wil maken. Het is zondag Wereld Toilet Dag en daarom: drie vieze praktijken bij toiletten in vliegtuigen en op luchthavens.

4. Naast het potje
Een 30-jarige Brit dronk tijdens een vlucht van easyJet veel te veel alcohol. Vlak voor de landing ging hij naar het toilet. Eenmaal daar plaste hij overal behalve op het toilet. Naar zeggen van zijn advocaat dronk hij zoveel omdat de man last heeft van vliegangst. Hij kreeg een boete van omgerekend 700 euro.

3. Stoel vol urine
British Airways kwam in opspraak nadat een zakenman 11 uur lang op een stoel moest zitten die was ondergeplast door een vorige passagier. De stewardess verwachtte dat hij de stoel zelf schoon zou maken. “Ik zei tegen haar: ‘ik kan hier niet zitten’, maar ze lachte gewoon. Haar reactie was: ‘Jij hebt duidelijk zin om met me mee te werken op deze vlucht, is het niet?'”, aldus de man. Hij legde uiteindelijk een plastic tas en een deken op de stoel.

2. Zeep = lichaamssap
Na een toiletbeurt was je je handen met zeep zodat ze weer schoon worden. Maar reizigers op Detroit Airport stonden laatst voor een onaangename verrassing: de zeep op de wc’s van de luchthaven was verwisseld met ‘mannelijke lichaamssappen’. Het zou een daad van een medewerker geweest moeten zijn, omdat reizigers niet zouden weten hoe ze de zeepdispensers onder de tafel moeten loskrijgen. De luchthaven heeft gezegd de toiletten vaker te controleren en nieuwe zeeppompen te installeren waar niet mee geknoeid kan worden.

1. Man door plafond
Stel je voor: je zit rustig op het toilet, valt er ineens een man door het plafond. Dat gebeurde enkele jaren geleden bij de damestoiletten op Boston Airport. De man in kwestie liep het damestoilet in, deed zijn kleren uit en is op het plafond geklommen. Daar is hij ook snel weer doorheen gevallen waarbij hij snijwonden aan zijn hoofd en lichaam opliep. Daarna rende hij naar buiten en viel een 84-jarige man aan. Uiteindelijk wist de politie hem te overmeesteren.

Alles over vliegtuigtoiletten
Het toiletsysteem van een vliegtuig moet getest worden op het doortrekken van diverse AA-batterijen zonder te beschadigen. Er wordt dan ook van alles gevonden op vliegtuig-wc’s: batterijen, kunstgebitten, paspoorten, portemonnee’s, brillen, horloges en kleding. Een gemiddeld mens gaat zeven keer op een dag naar het toilet. Over het algemeen genomen wordt er vier minuten besteed in een vliegtuig lavatory. 34 procent van het drinkwater aan boord wordt gebruikt om door te spoelen en het afval gaat met zo’n 160 kilometer per uur door de afvoerbuizen. Doortrekken onttrekt ruim een halve kuub aan lucht uit de cabine.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button