fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Easyjet zet dubbel geschut in tegen handbagage

EasyJet zet dubbel geschut in, in de strijd tegen de overvloed aan handbagage aan boord. De proef waarbij handbagage tegen betaling kan worden ingecheckt op Schiphol, was een succes en is dan ook een blijvertje.

Geëxperimenteerd
Dat laat de maatschappij aan Up in the Sky weten. De proef met het zogenoemde ‘hands free’-reizen werd eind juni op Schiphol gelanceerd, ook op andere luchthavens werd ermee geëxperimenteerd. “Dat was een groot succes en daarom passen we het nu overal in ons netwerk toe,” aldus de Britse prijsvechter.

Doorgangen
Passagiers kunnen voor 5 euro hun handbagage inchecken en mogen dan gebruikmaken van de snellere ‘small bags only-lane’ bij de beveiligingscontrole op Schiphol. De luchthaven experimenteerde hier afgelopen zomer mee en besloot daarna de aparte doorgangen te laten voortbestaan en de tijden waarop deze open zijn, uit te breiden.

Lichter
Vorige week lanceerde easyJet ook al een ander intitiatief om het meenemen van volgestampte trolleys aan boord te ontmoedigen; de maatschappij introduceerde een speciaal tarief voor lichtere koffers. Die koffer mag maximaal 15 kilo wegen en daar moet, afhankelijk van de route, tussen de 11,69 euro en 38,99 euro voor worden betaald.

Verhoogd
EasyJet laat desgevraagd weten dat beide initiatieven naast elkaar zullen bestaan. Bovendien verhoogde de maatschappij met ingang van 15 november de toegestane hoeveelheid ‘normale’ ruimbagage van 20 naar 23 kilo. De kosten hiervoor bedragen afhankelijk van de route tussen de 18,19 euro en 44,19 euro.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button