fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

‘Delta stopt met businessclass op 3 routes naar Europa’

In de strijd met budgetmaatschappijen stopt Delta met businessclass op drie trans-Atlantische routes. Op de vluchten van New York JFK naar Ponta Delgada, Reykjavik en Shannon is premium economy komende zomer de hoogste reisklasse, zo meldt The Points Guy.

Op de hierboven genoemde routes krijgt Delta stevige concurrentie van budgetmaatschappijen zoals WOW Air, en daarnaast is er weinig lucratief zakenverkeer, waardoor de Amerikaanse maatschappij besloten heeft om 757’s in te zetten die normaal alleen voor binnenlands verkeer worden gebruikt.

Niet plat
Deze toestellen beschikken over een zogeheten domestic first class-product, wat vergelijkbaar is met internationale premium economy en dus als zodanig verkocht zal worden. Dat betekent een wat bredere stoel in 2-2 opstelling, die wel naar achteren kan maar niet plat.

Toestellen met businessclass
De voor trans-Atlantisch gebruik geconfigureerde 757’s (met platte businessclass-bedden) die eerst dienst deden op de routes naar Ponta Delgada, Reykjavik en Shannon zullen juist op Amerikaanse routes worden ingezet. Het gaat dan om de lucratieve binnenlandse verbindingen tussen de oost- en westkust.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button