AirlinesNieuwsProfessional

Kenya Airways wil joint venture met Air France

Kenya Airways wil begin 2018 een joint venture sluiten met Air France. Dat schrijft de Afrikaanse nieuwswebsite Business Daily.Aanvraag
Michael Joseph, voorzitter van Kenya Airways, zegt tegen de nieuwswebsite dat de aanvraag voor de joint venture bij de Keniaanse autoriteiten ligt. Hij hoopt de deal in april 2018 rond te krijgen. Hij maakte het plan afgelopen weekend bekend toen hij ook aankondigde dat er minder nettoverlies was, voornamelijk als gevolg van de lagere kosten.

Nairobi
In 2018 heropent AF de route Parijs – Nairobi. “Air France is van plan om in april met lokale vluchten te beginnen en we hopen dat we toestemming ontvangen om met hen te kunnen samenwerken in plaats van te concurreren”, aldus Joseph. “KLM en Air-France zijn jaren geleden samengevoegd en daarom zijn we zeer geïnteresseerd voor een joint venture. Dat zou ook voordelig zijn voor Kenya Airways aangezien we dichter bij de Amerikaanse vluchten komen. ”

Samenwerking
De Keniaanse maatschappij heeft momenteel al een soortgelijke samenwerking met KLM. AF-KLM had via KLM onlangs een belang van 26,73 procent, maar halveerde dat begin augustus naar 13,7 procent. Daarmee verloor KLM één van de twee zetels in de Raad van Commissarissen.

Bezuinigingen
Het gaat financieel niet goed bij KQ. Vorig jaar ontsloeg de maatschappij nog 600 medewerkers om 200 miljoen dollar te bezuinigen. Tussen maart 2014 en 2015 draaide het bedrijf 251 miljoen dollar verlies.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.