fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsVliegvelden

Zo bouwt Turkije de grootste luchthaven ooit – video

In Turkije wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe Istanbul Airport. Dit moet de grootste luchthaven ter wereld worden. Bij de geplande opening in oktober 2018 kan de luchthaven 90 miljoen passagiers per jaar verwerken, maar dit wordt daarna uitgebreid tot 150 miljoen in 2030. De luchthaven vervangt het huidige Istanbul Airport (Atatürk), dat veel te klein en krap is geworden door het snel groeiende Turkish Airlines. Bekijk hieronder dronebeelden van de bouw:

Wie geen vijf minuten de tijd heeft, kan ook onderstaande video van één minuut bekijken met vrij recente beelden (inclusief interieurshots):

Lees via deze link meer over de nieuwe luchthaven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button