fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

easyJet: kans op duurdere tickets door failliete airlines

Easyjet verwacht dat, door het wegvallen van concurrerende luchtvaartmaatschappijen Monarch Airlines en airberlin, de ticketprijzen komende tijd zullen stijgen. Zo meldt de Britse prijsvechter.

Concurrentie
Doordat twee concurrerende luchtvaartmaatschappijen zijn weggevallen in oktober van dit jaar, namelijk airberlin en Monarch Airlines, verwacht easyJet een stijging van de ticketprijzen. Zo laat de vertrekkende topvrouw van easyJet, Carolyn McCall, in een reactie op de jaarcijfers weten. McCall vertrekt januari volgend jaar bij de airline en wordt vervangen door de Zweed Johan Lundgren.

Daling
Ondanks dat easyJet afgelopen jaar een recordaantal van 80.2 miljoen passagiers vervoerde, een stijging van 9,7 procent ten opzichte van vorig jaar, de omzet met ruim acht procent steeg naar iets meer dan vijf miljard pond (5,7 miljard euro), daalde de nettowinst met 30,2 procent naar 305 miljoen pond (344,3 miljoen euro). De capaciteit steeg met één procent ten opzichte van vorig jaar naar 92,6 procent.

Airberlin
In oktober liet easyJet weten een deel van het failliete airberlin te kopen. Verwacht wordt dat deze deal in december van dit jaar rond zal zijn. De Britse luchtvaartmaatschappij zal dan 25 Airbus A320’s leasen, waardoor het werk voor ongeveer duizend voormalige airberlin medewerkers gewaarborgd wordt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button