fbpx
DoelgroepLiefhebberNaast het nieuws

De eerste A’dam Aviation Collectors Fair komt eraan

Luchtvaartverzamelaars en liefhebbers kunnen volgend jaar hun hart ophalen op de eerste Amsterdam Aviation Collectors Fair (AACF). Deze grote, internationale luchtvaartbeurs voor verzamelaars wordt op zondag 25 februari 2018 voor het eerst georganiseerd.

Kaart
De AACF heeft de ambitie om de grootste in zijn soort te worden. Het lijkt erop dat dit bij de eerste editie al zal lukken. De organisatie wil de Nederlandse luchtvaartbeurzen internationaal wat meer op de kaart te zetten. Bovendien willen ze de jongere generatie luchtvaart enthousiasten en verzamelaars de charme en het plezier van het bezoeken van een luchtvaartbeurs laten zien.

Verzamel
Naar verwachting zullen alle 186 tafels van de aviationfair in de ruim 2000 vierkante meter grote ruimte van het Van der Valk Hotel A4 Schiphol gevuld zijn door standhouders uit Europa, Japan en de Verenigde Staten. Te ruil of te koop zullen onder andere worden aangeboden: vliegtuigmodellen, boeken, ansichtkaarten, tijdschriften, diorama’s en andere luchtvaart gerelateerde verzamelobjecten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Kris Pronk

Fotograaf. Kris is altijd al gefascineerd geweest door de burgerluchtvaart en alles daar omheen. Hij studeert nu voor ondernemer detailhandel, als hij dat heeft afgerond, wil Kris verder studeren. Uiteraard iets dat te maken heeft met luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button