fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

Uitbreiding Wizz Air op London Luton Airport

De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat in juni volgend jaar vier Airbus A320’s toevoegen aan de vloot op London Luton Airport, zo meldt de airline. Er worden vijf nieuwe routes gevlogen en er komen wekelijks 30 extra vluchten bij.

Routes
De nieuwe routes die vanaf volgend voorjaar gevlogen gaan worden vanaf het Londense vliegveld zijn naar bestemmingen in Oost-Europa. Er komen dagelijkse vluchten naar Larnaca op Cyprus en Bratislava in Slowakije. Op dinsdag, donderdag en zaterdag wordt er op de hoofdstad van Albanië, Tirana gevlogen. Naar Tallinn, de hoofdstad van Estland wordt op maandag, woensdag, donderdag en zondag gevlogen. De laatste route die op dinsdag, donderdag en zaterdag gevlogen wordt gaat naar Lviv, een stad in het westen van Oekraïne.

A320
Met de toewijzing van vier Airbus A320’s naar London Luton komt het totale aantal toestellen van Wizz Air die daar gestationeerd zijn op vijf. Elk toestel biedt plaats aan 186 passagiers. In de afgelopen twaalf maanden tot november dit jaar heeft de maatschappij meer dan vijfenhalf miljoen passagiers vervoerd vanaf het vliegveld, een stijging van elf procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

2018
Met de uitbreiding op het vliegveld worden er volgend jaar 150 nieuwe banen gecreëerd en stijgt het aantal aangeboden plaatsen in de toestellen van de airline naar 6,8 miljoen op 46 routes naar 20 verschillende landen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button