AirlinesFrequente reizigerNieuws

Terugkeer Insel Air naar Paramaribo dit jaar nog onzeker

Insel Air zou vanaf 18 december weer van Curaçao naar Paramaribo vliegen, maar het lijkt erop dat deze streefdatum niet gehaald wordt, zo meldt dwtonline. Openstaande schulden en technische zaken moeten eerst op orde gemaakt worden.

Verschoven
De Antilliaanse luchtvaartmaatschappij zou in eerste instantie vanaf 20 november weer van Curaçao naar Paramaribo vliegen maar heeft “op advies van zijn advocaat” de datum naar 18 december verschoven. Nu blijkt ook deze streefdatum in het gedrang te komen wegens technische zaken en openstaande schulden.

Techniek
Brian de Souza, hoofd van de Burger Luchtvaart Autoriteit (Casas): “wij zijn nog steeds bezig met technische aspecten die door het bedrijf in orde gemaakt moeten worden”. De directeur van Insel Air, Edward Heerenveen bevestigt dat er tot en met maandag nog gewerkt werd aan technische zaken zoals training van grondpersoneel.

Schulden
“Los van de technische zaken zal het bedrijf mogelijk toch haar openstaande schulden in Suriname eerst moeten aanpakken. Het laatste woord hierover ligt toch bij de overheid”, zegt De Souza. De advocaat van Insel Air heeft meer tijd gevraagd om te onderhandelen met twee bedrijven uit Suriname die nog geld krijgen van de luchtvaartmaatschappij. Insel Air heeft uitstel van betaling gekregen en mag volgens Heerenveen geen schulden betalen zonder toestemming van de rechter.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close