fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Terugkeer Insel Air naar Paramaribo dit jaar nog onzeker

Insel Air zou vanaf 18 december weer van Curaçao naar Paramaribo vliegen, maar het lijkt erop dat deze streefdatum niet gehaald wordt, zo meldt dwtonline. Openstaande schulden en technische zaken moeten eerst op orde gemaakt worden.

Verschoven
De Antilliaanse luchtvaartmaatschappij zou in eerste instantie vanaf 20 november weer van Curaçao naar Paramaribo vliegen maar heeft “op advies van zijn advocaat” de datum naar 18 december verschoven. Nu blijkt ook deze streefdatum in het gedrang te komen wegens technische zaken en openstaande schulden.

Techniek
Brian de Souza, hoofd van de Burger Luchtvaart Autoriteit (Casas): “wij zijn nog steeds bezig met technische aspecten die door het bedrijf in orde gemaakt moeten worden”. De directeur van Insel Air, Edward Heerenveen bevestigt dat er tot en met maandag nog gewerkt werd aan technische zaken zoals training van grondpersoneel.

Schulden
“Los van de technische zaken zal het bedrijf mogelijk toch haar openstaande schulden in Suriname eerst moeten aanpakken. Het laatste woord hierover ligt toch bij de overheid”, zegt De Souza. De advocaat van Insel Air heeft meer tijd gevraagd om te onderhandelen met twee bedrijven uit Suriname die nog geld krijgen van de luchtvaartmaatschappij. Insel Air heeft uitstel van betaling gekregen en mag volgens Heerenveen geen schulden betalen zonder toestemming van de rechter.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button