fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Brexit: rol voor VK in Airbus-productie loopt gevaar

De rol voor het Verenigd Koninkrijk in de productie van onderdelen voor vliegtuigbouwer Airbus loopt door de Brexit gevaar. In Wales worden vliegtuigvleugels ontworpen en geproduceerd. Airbus waarschuwt dat het VK de rol kan verliezen als belangrijkste productielocatie van de onderdelen.

China
Katherine Bennett, senior vp van de Britse afdeling binnen Airbus, legde uit aan een commissie van de Britse regering, die de impact van de Brexit op de luchtvaarsector onderzoekt, dat andere landen zoals China graag de productie overnemen.

Verplaatsen
Toch zal Airbus niet zomaar de fabrieken verplaatsen. Bennett benadrukt dat de Britse expertise, die door de jaren heen is gegroeid, van grote waarde is voor de fabrikant. Het is een cruciaal onderdeel binnen de productielijn en het is belangrijk dat er constant voldoende capaciteit beschikbaar is om het productietempo te handhaven en uit te bouwen in de toekomst. Bennett zegt dat het belangrijk is dat de fabrieken competitief kunnen blijven na de Brexit.

De vleugels van verschillende Airbus-toestellen zoals de A380 worden geproduceerd in Broughton in Noord-Wales en Filton vlakbij Bristol.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button