NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Inspectie: geen overschrijding geluidshinder Rotterdam

De Inspectie voor de Leefomgeving en Transport zegt dat de geluidsnorm met het huidige aantal nachtvluchten op Rotterdam The Hague Airport niet wordt overschreden. Dit werd bekend tijdens een zitting in de Rotterdamse rechtbank. Bewoners uit Rotterdam daagden de Inspectie zit voor de rechter omdat zij vinden dat er onvoldoende wordt gecontroleerd.

Toegenomen
Bewoners zeggen steeds meer overlast te ervaren door het toenemende vliegverkeer. Eerder bleek uit onderzoek dat het aantal vliegtuigen dat over Rotterdamse woonwijken vliegt de afgelopen jaren is toegenomen. Ook het aantal nachtvluchten steeg.

1200
Volgens de bewoners is het aantal nachtvluchten meer dan is toegestaan. Er mogen 849 nachtvluchten per jaar plaatsvinden, maar in de praktijk zouden dit er rond de 1200 zijn. Echter, de Inspectie controleert naar eigen zeggen niet op het aantal vluchten, maar op de maximaal toegestane geluidsoverlast.

Binnen zes weken doet de rechtbank uitspraak.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button