fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

Mogelijk Duits onderzoek naar ticketprijzen Lufthansa

De Duitse kartelwaakhond heeft Lufthansa gevraagd om informatie over de opbouw van de ticketprijs. Reden is de grote prijsstijging van binnenlandse tickets in Duitsland, melden diverse media.

De prijzen voor binnenlandse vluchten stegen flink na het faillissement van airberlin. Op dat moment viel een grote binnenlandse concurrent voor Lufthansa en Eurowings weg.

Vraag en aanbod
Lufthansa stelt dat de ticketprijzen niet verhoogd zijn en dat de stijging slechts een geval van vraag en aanbod is. Door het wegvallen van airberlin kwamen er minder stoelen beschikbaar. Het boekingssysteem van Lufthansa gaf toen een hogere prijs aan. “De goedkope tickets worden sneller verkocht”, aldus een woordvoerder van Lufthansa tegenover Reuters.

26 soorten
Op verzoek van het Duitse Bundeskartellamt heeft Lufthansa nu informatie afgestaan over de opbouw van 26 soorten ticketprijzen. De kartelwaakhond gaat nu onderzoeken of de data aanleiding geeft om een verder onderzoek te starten.

Schadelijk
De waakhond heeft volgens directeur Andreas Mundt klachten gekregen over de prijsstijgingen. “Het wegvallen van airberlin schaadt de competitie en beperkt nu het aanbod”, stelt hij.

Extra vluchten
Lufthansa’s low-cost dochter Eurowings heeft een deel van de routes van airberlin overgenomen. De Europese mededingingsautoriteit moet nog toestemming geven voor de overname. Als dat gebeurt, verwacht Lufthansa-ceo Carsten Spohr dat de prijzen weer normaliseren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button