AirlinesOverig nieuws

‘Ryanair straft crew die te weinig verkoopt’

Ryanair dreigt cabinepersoneel te straffen als er aan boord van een vlucht te weinig verkocht wordt. Dit schrijft The Guardian op basis van interne Ryanair-documenten.

Het businessmodel van de Ierse low-cost carrier leunt sterk op de verkopen aan boord; het afgelopen jaar brachten deze ‘ancillary revenues’ 1,6 miljard euro op. Volgens The Guardian wordt het cabinepersoneel erop afgerekend als ze te weinig verkopen.

Onacceptabel
De krant citeert uit brieven die gestuurd zijn vanuit recruitment bedrijven die personeel leveren aan Ryanair. “Deze prestatie is onacceptabel, het is duidelijk dat je je werk niet doet aan boord”, zou in één van de brieven staan.

Producten
In de brief staan tien producten die niet voldoende verkocht zouden zijn. Het gaat onder andere om drankjes, kraskaarten en cosmetica. Ook zou cabin crew kritiek krijgen als ze minder dan vijftig euro aan producten verkopen.

Oproepbasis
De crew krijgt volgens The Guardian te horen dat de verkoop aan boord nauwlettend in de gaten gehouden wordt. Medewerkers die te weinig verkopen, kunnen op korte termijn worden opgeroepen om in te vallen op vluchten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close