fbpx
ColumnColumn GoofNaast het nieuwsOpinie

Ja, die vrouwtjes! | column Goof

Vier jaar geleden viel het me al op. Er lopen op de Dubai Airshow ongelooflijke aantallen vrouwen rond! Echt veel en veel meer dan op Farnborough of LeBourget, of de ILA.

En dan heb ik het niet over als stoephoer uitgedoste Russische stand-chicks, of de op een snoepreisje getrakteerde directiesecretaresses, maar om autonoom-opererende groepjes lokale vrouwen.

Ze staan, al dan niet gesluierd, uitgebreid te discussiëren bij een opengewerkte straalmotor. En gaan als jongens-onder-elkaar op de foto met een van de vele supercars die her-en-der op de beurs verspreid staan.

Ik lees dat er dit jaar zelfs een speciaal evenement is. ‘Arab Women in Aviation’. Doel: de participatie van vrouwen uit de Verenigde Arabische Emiraten in de luchtvaartsector te vergroten. Mind you, zelfs in zwarte-burka-land Iran zijn er al flink wat vrouwelijke piloten. De CEO van Iran Air is een vrouw. Farzaneh Sharafbafi. Voorheen professor in aerodynamica aan de Shahid Sattari Aeronautical University.

Ik zou zeggen: give them some slack. Bij de KLM werden stewardessen nog geen vijftig jaar geleden ontslagen als ze trouwden. En Nelly Speerstra begon pas in 1968 met de opleiding bij de Klu.

Waar ze niet doorheen kwam. Maar dat is een ander verhaal.

Goof Bakker

Foto: Goof Bakker

Goof Bakker

Columnist en mede-eigenaar van Up in the Sky. Goof heeft zijn sporen verdiend als reclametekstschrijver en schrijft nog altijd over luchtvaart. Hij publiceerde onder andere in NRC Handelsblad en de Volkskrant. Zijn columns verschijnen zowel op Up in the Sky als in Piloot & Vliegtuig. Regelmatig kiest Goof het luchtruim, de ene keer in een Cessna O-2A, de andere keer in een Yak-52.

Gerelateerde artikelen

Back to top button