fbpx
IncidentenKLMNieuwsNL Nieuws

KLM-vlucht keert om vanwege vulkaanuitbarsting

Een Boeing 777-300ER van KLM is vanmiddag omgekeerd naar Singapore. Het toestel met registratie PH-BVO was vertrokken als vlucht KL835 naar Denpasar in Bali, maar moest uitwijken voor de vulkaanuitbarsting van de Mount Agung. Dit bevestigt een woordvoerder aan Up.

Wind
Het toestel was al uit Singapore vertrokken voordat de uitbarsting begon, meldt de woordvoerder. Naar verwachting gaan vanaf morgen de geplande vluchten gewoon door. “Volgens de huidige voorspelling staat de wind in de goede richting.”

As
Het is de tweede keer deze week dat de vulkaan as spuwt. Volgens de National Disaster Mitigation Agency kwam de aswolk tot circa 1.500 meter boven de 3.000 meter hoge vulkaan uit. Er geldt op de grond de een-na-hoogste alarmfase.

(c)FlightAware

Geschrapt
Ook diverse andere vluchten moesten uitwijken voor het natuurverschijnsel. Qantas en Jetstar zouden ten minste negen vluchten vanuit Australië hebben geschrapt, en een vlucht van Virgin Australia keerde om. Het vliegveld van Denpasar is desondanks nog altijd in gebruik door lokale maatschappijen.

Sinds september hebben al zo’n 25.000 inwoners van de nabijgelegen plaatsen hun huis verlaten vanwege het verhoogde dreigingsniveau.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button