fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessional

‘IndiGo bekijkt opties voor grote wide-body vloot’

Het Indiase IndiGo is in gesprek met vliegtuigbouwer Airbus over een mogelijke order voor tientallen wide-body vliegtuigen. Dit schrijft de Economic Times op basis van bronnen dichtbij de gesprekken. De low-cost carrier liet eerder weten geïnteresseerd te zijn in de overname van de long-haul operaties van Air India.

Alternatief
Volgens de bronnen wordt er gesproken over de aanschaf van ten minste 50 wide-body’s. Daarmee werkt de maatschappij aan een alternatief voor een overname van de nationale carrier, een traject dat mogelijk lange tijd zal duren. In plaats van een overname zou IndiGo op de verre vluchten dus kunnen concurreren met Air India of een overnamekandidaat.

Traag
“Op dit moment is er een optimistische 50-50, maar het proces is traag,” legt een van de bronnen uit. “De maatschappij ziet het nog vier of vijf maanden aan en begint dan aan plan B, wat betekent dat er een eigen wide-body vloot wordt opgezet.” Minister-president Narendra Modi wil dat voor het begin van 2018 een verkooptraject op gang komt, zei hij eerder.

Overname
Afgelopen zomer gaf het Indiase kabinet toestemming om Air India te verkopen. De maatschappij bleef ondanks diverse investeringen verlies draaien. De balans stond eind vorig jaar 7,65 miljard dollar in het rood. Al snel bleek dat een gehele overname niet haalbaar was, daarom wordt nu onderzocht of de carrier in onderdelen verkocht kan worden.

Model
IndiGo zal volgens een low-cost model verre vluchten aanbieden die worden gevuld via een uitgebreid short-haul netwerk, dat de komende jaren verder groeit. Hiervoor wordt een recordaantal van 405 A320neo’s aangeschaft, net als 25 A321neo’s. De vloot van de prijsvechter bestaat op dit moment uit 118 Airbus A320’s en 27 A320neo’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button