Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM schrapt zondag-vlucht naar Bali

KLM heeft de vlucht naar Denpasar in Bali vandaag geannuleerd vanwege de vulkaanuitbarsting van de Agung. Het betreft de vluchten KL835 en KL836. Zaterdag keerde een toestel van de maatschappij om toen de vulkaan as begon te spuwen.

Wind
Zaterdagavond was de voorspelling dat de vluchten vanaf vandaag weer volgens schema zouden worden uitgevoerd. Een KLM-woordvoerder liet aan Up weten dat het moeilijk te voorspellen is of de geplande vluchten last zullen hebben van de uitbarsting. Onder andere de wind is een belangrijk aspect. Van dag tot dag wordt bekeken of het veilig is om te vliegen.

Donker
KLM laat weten strenge veiligheidsregels rondom vulkaanuitbarstingen te hanteren. De maatschappij acht het niet veilig om in het donker op Denpasar te landen en te vertrekken.

Passagiers die een ticket hadden geboekt voor de vlucht worden zoveel mogelijk omgeboekt op vluchten die in daglicht opstijgen en landen, laat KLM weten. Passagiers die vanuit Amsterdam via Singapore zouden doorvliegen naar Bali zijn geïnformeerd. De vlucht naar Singapore KL835 vertrekt wel volgens schema.

Omvliegen
De luchthaven van Denpasar blijft desondanks geopend. Wel vliegen maatschappijen om en zijn inmiddels zo’n 30 vluchten geannuleerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button