fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsVeiligheid

KLM annuleert meer vluchten Bali

KLM annuleert meer vluchten naar Bali wegens de uitbarsting van de Mount Agung vulkaan op oost Bali, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. Het vluchtsegment van de KL 835 /KL836, Singapore- Denpasar- Singapore is voor zowel maandag 27 als dinsdag 28 november geannuleerd. De luchthavens op Lombok en Bali zullen ten minste tot 28 november 07:00 uur lokale tijd gesloten blijven.

KLM
KLM laat via de website weten dat zij het niet veilig achten om in het donker op Denpasar te landen en te vertrekken. Zodra de luchthaven van Denpasar weer geopend is, worden gestrande KLM passagiers met bestemming Denpasar/ Singapore zoveel mogelijk omgeboekt op KLM partner maatschappijen, maar alleen op vluchten die in daglicht opstijgen en landen.

Vulkaan
Het Indonesische Ministerie van Transport heeft laten weten dat als gevolg van de vulkaanuitbarsting de vliegvelden Ngurah Rai Airport Denpasar op Bali en Lombok International Airport tot 28 november 07:00 uur lokale tijd gesloten blijven. De luchthavens kunnen langer gesloten blijven vanwege de gevolgen van de aswolk.

Garuda
Een woordvoerder van Garuda Indonesia meldt desgevraagd aan Up in the Sky dat alle binnenlandse vluchten van en naar Lombok en Bali morgen de hele dag niet doorgaan.

Vluchten
De binnenlandse vluchten van Garuda Indonesia worden van en naar de bovenstaande luchthavens geschrapt, de vluchten tussen Amsterdam en Jakarta worden wel volgens schema uitgevoerd. Wegens de ‘Force Majeure’ (overmacht) kunnen passagiers met vertrek vanaf 27 november tot en met 3 december de vlucht gratis omboeken naar een latere datum. In geval dat er geen alternatieve reisdatum mogelijk is, zal het niet in rekening brengen van mogelijke refundkosten in overweging genomen worden, aldus Garuda Indonesia. De luchtvaartmaatschappij houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button