fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuws

Lufthansa: geen prijsstijging na failliet airberlin

Volgens Lufthansa zijn de ticketprijzen niet verhoogd nadat airberlin failliet ging. Dit meldt Bild am Sonntag. De Duitse kartelwaakhond had de maatschappij gevraagd om informatie over de opbouw van de ticketprijs.

Inzage
Er kwamen bij het Bundeskartellampt talloze klachten van passagiers binnen. Lufthansa heeft toegezegd inzage te geven in de manier waarop de prijzen worden bepaald. Aan de hand daarvan wordt bepaald of de waakhond verder gaat met het onderzoek. “We hebben geen geheimen”, reageerde bestuurslid Harry Hohmeister tegen de krant.

Niet verhoogd
De prijzen voor binnenlandse vluchten stegen na het faillissement van airberlin. Daarmee viel een grote binnenlandse concurrent voor Lufthansa en Eurowings weg. Volgens Lufthansa zijn de ticketprijzen niet verhoogd, maar is de stijging slechts een geval van vraag en aanbod. Door het wegvallen van airberlin ontstond een capaciteitstekort.

Onbewezen
Volgens Hohmeister kan niet worden bewezen dat de kosten hierdoor stegen. “Wat wordt beweerd over de prijsstijgingen is niet aantoonbaar. Voor circa 95 procent van de passagiers is de prijs niet veranderd. Voor hooguit vijf of zes procent is de reis iets duurder.” De bestuurder geeft toe dat de tickets op de maandagochtend en vrijdagmiddag duurder zijn, maar dat was voor het failliet van airberlin ook al het geval.

Desondanks verwacht Hohmeister dat de Duitse markt vanaf januari stabiliseert en de ticketprijzen op de belangrijkste routes dalen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button