AirlinesFrequente reizigerNieuws

“Nieuwe airline Air Albania vanaf 2018 in dienst”

Vanaf komend voorjaar komt er een nieuwe luchtvaartmaatschappij op de markt, Air Albania, zo meldt centre for aviation (CAPA). Op 21 november van dit jaar onthulde de premier van Albanië, Edi Rama, dit nieuws.

Turkish Airlines
Air Albania zal in het voorjaar van 2018, in samenwerking met Turkish Airlines opgericht worden om verschillende bestemmingen in voormalig Joegoslavië te bedienen. De Albanese premier Edi Rama is persoonlijk betrokken bij het opzetten van de luchtvaartmaatschappij, hij geeft aan dat de maatschappij naar verschillende steden in het voormalige Joegoslavië gaat vliegen, zo meldt de website exyuaviation.

Tirana
Vanuit de Albanese hoofdstad Tirana zullen verschillende vluchten worden uitgevoerd naar Podgorica, Pristina, Sarajevo, Skopje en Zagreb. Op dit moment gaan er al tien vluchten per week van Adria Airways van Tirana naar Ljubljana en zes vluchten per week van Tirana naar Belgrado door Air Serbia. De steden waarop Air Albania wil gaan vliegen zijn nog niet verbonden met Tirana.

Oprichting
De Albanese premier was vorige week in Turkije om de details van de nieuwe luchtvaartmaatschappij te bespreken en zegt over de oprichting: “ik ben zeer dankbaar naar de president van Turkije en de directeur van Turkish Airlines die ons zo’n kostbare bijstand bieden. De hulp van onze vrienden is niet enkel op technisch vlak, maar een breed spectrum van services waarmee we een maatschappij kunnen oprichten met dezelfde kwaliteit als Turkish Airlines. De nieuwe airline zal de regionale verbondenheid versterken in de regio als naar bestemmingen in West-Europa”.

Adria
Vorig jaar liet Croatia Airlines weten een basis op het vliegveld van Tirana te willen opzetten en daar vliegtuigen te stationeren om de regio te bedienen, maar deze plannen zijn nog niet van de grond gekomen. Adria Airways vliegt nu directe vluchten van Tirana naar Frankfurt en München, voorheen vloog de maatschappij ook op Brussel en Parijs, maar deze vluchten zijn geschorst. Adria is de derde drukste airline van Albanië met een marktaandeel van vijf procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button