AirlinesFrequente reizigerNieuws

Powdair verliest investeerder, start december niet zeker

De virtuele ski-airline Powdair heeft een belangrijke investeerder verloren, zo meldt de maatschappij. Nu zoekt de airline gericht op wintersporters een kapitaalinjectie van 1 miljoen pond (1,12 miljoen euro) tegen het einde van deze week, om alsnog deze december de eerste vluchten te kunnen uitvoeren.

Community
De luchtvaartmaatschappij die zich geheel richt op wintersporters en mensen die een tweede huis in een wintersportgebied hebben vraagt aan al bestaande klanten en partners of zij gedeeltelijk eigenaar willen worden van de maatschappij door geld te doneren. In totaal heeft Powdair dit seizoen 3 miljoen pond nodig (3,35 miljoen euro) en aan het eind van deze week 1 miljoen pond om de eerste vlucht op 11 december door te laten gaan.

Financiën
Sean Petit, hoofd financiën bij Powdair zegt over de situatie: “Net als Powdair in een sneeuwbaleffect raakt, is deze tegenslag desastreus voor onze airline, passagiers die al een ticket geboekt hebben en onze resort partners. Powdair is klaar om te gaan, maar we hebben nu dringend investeerders nodig. Ik hoor graag persoonlijk van iedereen die geïnteresseerd is om een klein of groot onderdeel van onze airline te bezitten”.

Powdair
PowdAir begint als een virtuele maatschappij die een Fokker 100 wil huren bij Trade Air, een Kroatische maatschappij. Vanaf 17 december voert PowdAir dan veertig vluchten per week uit. Voor volgende jaren hoopt PowdAir een Air Operator Certificate te verkrijgen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close