fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Easyjet verhoogt capaciteit naar Gibraltar in winter

Deze winter verhoogt easyJet het aantal plaatsen aan boord van vluchten van het Verenigd Koninkrijk naar Gibraltar, zo meldt de airline. De extra stoelen zijn voor overwinteraars die in Gibraltar de warmte opzoeken.

Stoelen
In totaal komen er 3272 stoelen bij op vluchten van het Verenigd Koninkrijk naar het Britse overzees gebied. Vanuit Londen Gatwick komen er 2772 stoelen bij, een verhoging van zeven procent, en vanuit Bristol komen er 500 stoelen bij, een verhoging van drie procent. De extra ruimte komt doordat op beide vliegvelden niet meer met een Airbus A319 gevlogen wordt, waar 156 reizigers in passen, maar met een Airbus A320 die ruimte heeft voor 186 passagiers per vlucht.

Toerisme
De minister van Toerisme op Gibraltar, Gilbert Licudi, is blij met de extra capaciteit op de vluchten: “Dit is geweldig nieuws, het voegt de hoognodige capaciteit toe naar Gibraltar tijdens het winter seizoen. Ik  moet easyJet en de VVV van Gibraltar prijzen voor het mogelijk maken van deze ontwikkeling in zo’n korte tijd”.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button