LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Millennials VS. Babyboomers: wie reist met minste zorgen?

Uit een onderzoek van Carlson Wagonlit Travel blijkt dat er een groot verschil zit tussen millennials (24 tot 34-jarigen) en babyboomers (52 tot 65-jarigen) als het aankomt op gewoonten en bezorgdheid tijdens het reizen. Maar wat zijn de verschillen dan?

Samen
Uit het onderzoek dat tussen 30 maart en 24 april van dit jaar is uitgevoerd onder meer dan 1900 zakelijke reizigers tussen de 25 en 65 jaar, blijkt dat er een opmerkelijk generatiekloof zit bij de gewoonten van jongere en oudere reizigers. Millennials reizen graag samen, namelijk 58 procent, waarvan 15 procent met vrienden of familie. Van de babyboomers reist 71 procent alleen en slechts 6 procent reist met vrienden.

Zorgen
Als millennials wegens veiligheidsproblemen in het land van bestemming hun vlucht kunnen annuleren doet 29 procent dat, tegenover 12 procent van de babyboomers. Ook bekommeren de millennials zich het meest om hun persoonlijke veiligheid op reis. Het verschil zou hem kunnen zitten in de ervaring die babyboomers hebben opgedaan, omdat zij al langer reizen dan de generatie van 24 tot 34-jarigen.

Contact
Ook als het gaat om het contact met het thuisfront houden op reis zijn er flinke verschillen zichtbaar. 45 Procent van de millennials houdt meer dan één keer contact met vrienden en familie tijdens de reis terwijl 29 procent van de generatie 52 tot 65-jarigen dat doet. Ook in het contact met collega’s zijn millennials ‘sterker’ met 55 procent tegenover 19 procent van de babyboomers.

Technologie
De manier waarop contact wordt gehouden met het thuisfront verschilt ook tussen de groepen, van de oudere generatie gebruikt 51 procent de telefoon als communicatiemiddel waar 39 procent van de jongere generatie dit doet. Van de laatste groep maakt 31 procent gebruik van Skype tegenover 17 procent van de babyboomers. Meer dan de helft van de naoorlogse generatie (52%) gebruikt e-mail als contactmiddel tegenover 34 procent van de millenials.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button